Skontaktuj się z nami

+48 91 4694 553

Przemysł Spożywczy

Przemysł Spożywczy

Certyfikacja ISO w Przemyśle Spożywczym

Bezpieczeństwo produkcji wyrobów spożywczych oraz całego łańcucha dostaw ma wpływ na zdrowie i życie milionów ludzi. Jest więc jedną z najważniejszych gałęzi gospodarki.

Unia Europejska dbając o bezpieczeństwo żywności opracowała i wprowadziła normy i akty prawne, które mają wyeliminować zagrożenia.

 

Główne korzyści wynikające z posiadania certyfikatu ISO w branży spożywczej:

  • spełnienie wymagań prawnych,
  • uporządkowanie, przejawiające się w racjonalizacji i przejrzystości procesów,
  • zwiększenie zaufania klientów względem organizacji,
  • wzrost wiarygodności organizacji ze strony klientów i partnerów handlowych,
  • usprawnienie skuteczności organizacji pracy, obsługi i zarządzania,
  • gwarancja i polepszenie wysokiej jakości oferowanych wyrobów,
  • poprawa komunikacji wewnątrz organizacji,
  • wzrost efektywności i produktywnści,
  • usprawnienie procedury wdrażania nowych pracowników,
  • jasny podział kompetencji i odpowiedzialności,
  • ujawnienie rezerw w zasobach i zdolności wytwórczej,
  • zmniejszenie strat wynikających z wadliwych wyrobów i ujawnienie źródeł ich powstawania,
  • wczesne wykrywanie błędów oraz wad w różnych sferach wytwarzania wyrobu i usługi.

 

Systemy w przemyśle spożywczym:

  • System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000
  • HACCP
  • Międzynarodowa Norma Żywności IFS
  • Dobra Praktyka Produkcyjna GMP
  • BRC
  • System Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001
  • System Zarządzania Środowiskowego wg normy ISO 14001
  • System Zarządzania Bezpieczeństwem i Higieną Pracy wg PN-N 18001
  • System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji wg ISO 27001
  • System Zarządzania w labolatoriach wg ISO 17025
  • Inne Systemy

Partnerzy

home.pl
granit
oic
Neron
szpital-drezdenko
zut
elektroporejkt
yit-logo-w
netcom
plus
IGNATIANUM
ka-na
szogun
lima.therm
domlekarski
medicam
unityline
logo_dga
cms
it.swerwis
mmCreation.pl